Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Gázórás trükkös

Ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás nagyobb értékre elkövetett lopás miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Egy veszprémi lakásba csengetett be az elkövető, és gázóra cserére illetve túlfizetésre hivatkozva jutott be a sértett házaspár otthonába.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A megrendezett színjáték során az Eu-ra hivatkozva előadta, hogy le kell olvasnia gázórát és a villanyórát, mert ezek után a gázt ingyen fogják majd kapni. Az idős háziasszonnyal közölte, hogy túlfizetése van, amit most visszatérít, csak váltson fel neki egy 20.000. Ft-ost. A nyugdíjas hölgy a szobában lévő szekrényből elővette félretett pénzüket, mely egy bonbonos dobozban volt. Abból kivett 2 db 10.000 Ft-ost, és a dobozt a szekrény elé letette. Az elkövető ekkor megkérte még őket, hogy nézzék meg még egyszer a gázórát, és az asszony a férjével együtt az órához ment. Ezek után már csak arra lettek figyelmesek, hogy a férfi valamit a melléhez szorítva kifut a lakásból, majd egy az utcán parkoló személygépkocsiba beszáll és elhajt. Az ál óraleolvasó a sértetteknek megközelítőleg 650.000. kárt okozott.

Ugyanezen a napon hasonló trükkel Veszprémben egy másik helyen is próbálkoztak az elkövetők, de ott a tulajdonos nem engedte be őket az ingatlanba és kérte, hogy utalják a folyószámlájára a visszajáró összeget.  

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közüzemi szolgáltatók munkatársai fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre kötelesek bemutatni. Ha nem jelezték előre az érkezésüket és hibaelhárítást sem kértek, továbbá nem tudják magukat igazolni ne engedjék be őket lakásukba ! 

 

 

Magát buktatta le a motoros

Egyik éjjel egy 22 éves férfi segédmotoros kerékpárral érkezett a Pápai Rendőrkapitányságra, hogy arról érdeklődjön, burkolati elemek hiányában közlekedhet-e járművével.  A fegyveres biztonsági őr bekísérte őt az épületbe, majd értesítette az éppen szolgálatban levő közlekedésrendészeti alosztályvezetőt, akivel azt is közölte, hogy a motoroson alkoholszagot érzett. Az alosztályvezető a kért felvilágosítást megadta a furcsa időpontban érdeklődő állampolgár számára, de eközben ő is felfigyelt a járművezetőből áradó alkoholszagra. Az illetőt igazoltatta és alkoholszondát alkalmazott vele szemben. A mért alkohol értékre figyelemmel előállította az orvosi ügyeletre vérvétel céljából.

A fiatalember ellen járművezetés ittas állapotban vétségének magalapozott gyanúja miatt bűntető eljárás indult, valamint tekintettel arra, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ellene szabálysértési feljelentés is készült.


Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Szeptember elsején este nyolc órakor három várpalotai általános iskolás - még a szünidőt idézve, és nem foglalkozva a másnapi iskolával - játszott a Thuri vár melletti parkban.

A két 12 éves és a 13 éves gyerek célba lőtt egy szívószálból készült fúvócsővel, amikor a fültisztítóból és tűből készített lövedék berepült a várfal egyik hasadékába.

A legkisebb kezű fiú a tátongó lyukban keresni kezdte a lövedéket, amikor a sötétben tapogatózva egy csomagra lett figyelmes. A csomagot kibontva derült ki, abban pisztolytárak, és hozzájuk való lőszerek voltak. A fiúk, ahelyett, hogy a csomagot a rendőrségen leadták volna, a lőszereket betárazták, majd közösen a közeli általános iskolához mentek. Itt, fogadásból, tüzet raktak annak kiderítésére, hogy a tűzbe dobott lövedékek felrobbannak-e. Rendkívül felelőtlenül bele is dobtak a lángokba két töltényt, azonban a várt robbanás elmaradt, így szerencsére senki nem sérült meg az óvatlan fiúk közül. Az elmaradt robbanás a fiúknak kedvét szegte, így aztán hazavitték magukkal a lőszereket. Otthon az egyik gyerek megmutatta az édesanyjának a talált holmit, aki aztán másnap reggel a gézengúzzal együtt azokat bevitte a Várpalotai Rendőrkapitányságra.

Az ügyben lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult ismeretlen tettes ellen eljárás a Bűnügyi Osztályon.           

Forrás:Péter Katalin sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 220
Tegnapi: 226
Heti: 1 044
Havi: 2 518
Össz.: 559 854

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »