Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A társadalom fogaskereke csak akkor forog gördülékenyen, ha mindenki teszi a maga dolgát. Vannak azonban olyan státuszok, ahol csak a munka végterméke tárul a szemünk elé, de nem látunk  a színfalak mögé.

Barczáné Tóth Boglárka /fotónkon/, a Tamási Áron Művelődési Központ dekoratív, mindig mosolygó és karizmatikus rendezvényszervezője szakít a hagyományokkal. Néhány kulisszatitokra is fény derül, hogy is zajlottak az ünnepi események az Ő szemszögéből.

bogi_2011.02.18-13.44.43.jpg


- A Tapolcai Nyár, Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét és a Péntek esti frász is egy összehangolt csapatmunka eredményeként valósulhatott meg. A szervezési munkákban Rédli Károly ügyvezető igazgató /Tapolca Kft./, Bognár Ferenc igazgató /Tamási Áron M.K./, Zámbó Mária kolléganőm és jómagam vettünk részt.

A kivitelezési fázis már több embert igényelt, munkatársaim minden elismerést megérdemeltek, ezekben a napokban nem igazán látott odahaza bennünk a család. Név szerint: Gosztola Brigitta, Izsó Vilmosné, Halápi József és Németh Lajos.

Két „húzós” rendezvénysorozatot tudunk magunk mögött, mégis különbséget kell tennem köztük. A Tapolcai Nyár „csak" heti egy alkalommal igényelte a csapatot- vasárnap esténként.

A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét négy egymást követő napon zajlott, feszített munkatempóban, maximális koncentrációt igényelt minden munkatársamtól. Csütörtöktől vasárnapig követték egymást az események, olykor két helyszínen is- szinkronban, ami megosztotta a létszámot.

Az előkészületeket valójában már februárban elkezdtük, ugyanis a leendő fellépőket idő szerint le kellett kötnünk. A fizikális munkálatok már a hét elejétől zajlottak. Kollégáimmal kiméregettük egyenként a boros faházak helyét, ügyelve olyan részletekre, mint például- két faház között akkora távolságot hagyjunk, hogy egy hűtő elfordítva is beférjen. A mobil WC helye sem volt mindegy, a megfelelő előírások maximális betartását figyelembe véve, majd a rendezvények alatt ennek állapota, igényel-e éppen takarítást, vagy a konténerek telítettségi szintjét is figyelnünk kellett.

tun2m00.jpg

Következett a színpad kimérése, elhelyezése, a nézőtér hosszának, szélességének megállapítása, vagy éppen a Vidámpark részleg elrendezése. Az „agymunka” után a fizikai kivitelezés, építés, majd csütörtöktől már a programok kapták a főszerepet.

Közben ütemtervet készítettem, ahol mindenki tájékozódhatott, mikor és hol teljesít szolgálatot, mi lesz a feladata. Szerencsére mindenki maximálisan teljesített, pedig rengeteg rendezvényt vezényeltünk le.

Másik program, ami nekünk jóval előbb- már reggel 7 órától elkezdődött-, a népszerű pörköltfőző verseny. A Köztársaság téren találkoztunk, vittük az A4- es papírunkat, rajta a csapatok nevével, amely idén rekordszámúvá dagadt. Mivel a felújított terület kisebb lett, ezt a problémát is a kiméréses módszerrel oldottuk meg. Azután- még a csapatok érkezése előtt- kiosztottuk a kellékeket /padokat, sátrakat/, de a közben felmerülő kérdésekre is megoldást találtunk.

por3a.jpg

Idén az augusztus 20- iki ünnepi ceremóniák is zsúfoltabbak voltak, ennek technikai és tárgyi feltételeit nem is részletezem, mert a kenyérszentelés, kápolna avatása, ünnepi képviselő-testületi ülés- mind-mind a megoldandó feladatok közé tartozott úgy, hogy közben a színpadon is egymást követték a programok.

kenyerszenteles00.jpg

Az esti tűzijáték is összehangolt munka után valósulhatott meg. Mivel a közvilágítást ki kellett adott időre kapcsolnunk, több emberre rótt feladatot. Egyik kolléganőm a pirotechnikus mellett állva közvetített, jómagam a színpadnál, két másik munkatársam pedig a város egy-egy pontján a kapcsolóknál. Telefonon tartottuk a kapcsolatot, mikor melyik fázis következik. Ebből külső szemlélő mit sem sejtett, elsötétült a város ezen része, a pirotechnikus elindította tűzijátékot...

Az élő műsorok sem csak úgy működnek, hogy fogom a telefont és megrendelem x időpontra az előadót. Példaként említhetem, hogy az utolsó nap fellépője- Éliás Junior koncertjéhez mi szerettük volna a veszprémi Mr. X-Faktort- Vastag Csabit sztárvendégként. Előtte ők még „összepróbáltak”, megbeszélték a részleteket, a végeredmény- szerintem- önmagáért beszélt.

Ez is élő példa volt arra, nem csak kész műsorokat lehet megrendelni, ha kellően kreatív az ember, akár jó dolog is kisülhet belőle.

Arról nem is szóltam, hogy mindkét előadó menedzserével fel kellett vennem a kapcsolatot, minden apró részletet megbeszélni, egyeztetni velük.

- Akkor: munka után édes a pihenés?

- Szó sincs pihenésről /mosolyog/... az említett két rendezvénysorozat mellett sok energiát kivett belőlünk egy másik program- a Péntek esti frász is.

Megjegyzem, ami a lakosságnak már az ünnepi napok végét jelentette, számunkra még hátra volt az elszámolás hete, akkor dőlhetünk hátra, amikor az utolsó forint is egyezik, az utlsó számla is a helyére került. Ezt követi még a konzekvenciák levonása, mit cselekedtünk jól és rosszul, miben érdemes változtatni a jövőben.

A fellépők is kedvesek, közvetlenek voltak, sikerült zökkenőmentesen, gördülékenyen levezényelnünk a rendezvényeket, sőt, az égiek is kegyesek voltak hozzánk, egyetlen délutánon „vicceltek” meg bennünket.

viragos00.jpg

Bognár Ferenc igazgató úrhoz hasonlóan, én is sikeresnek minősítem a két rendezvényünket, amit a látogatottság kellőképpen alá is támaszt. Talán egyetlen dolgot sajnálok. Az országosan egyre népszerűbb Zanzibár együttes élő koncertjére több embert vártam... de panaszra így sincs okunk.

- Helyi és népszerű, neves előadók léptek föl idén is a Víziszínpadon...

- A Tapolcai Nyár is megfelelő odafigyelést igényelt részünkről, idén hét vasárnapon át igyekeztünk különböző műfajok képviselőivel szórakoztatni a nagyérdeműt, minden évben ez a fő szempontunk. Voltak elégedtelnekdők is, mindenki kedvére képtelenek vagyunk tenni. Akinek nem tetszenek ezek a fellépők, legközelebb sétáljanak egy nagyot a városban. Szerencsére a másik tábor  nagyobb, volt olyan fiatal hölgy, aki például kimondottan a Korda György-Balázs Klári duóra volt kiváncsi.

A költségvetési tényező mellett sem mehetnénk el szó nélkül, de ezt már előzőleg Bognár intézményvezető úr taglalta. Csak annyit, az élő koncerteket inkább a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhétre terveztük, tervezzük a gyermekműsorokkal együtt /Papp Rita, Szandi.../, ugyanakkor a helyi elődaók fellépését is biztosítjuk- Márió, Postás Józsi, Team 4 Music, Tapolcai Musical Színpad/.

t4m2a.jpg

Fotó: Sajcz Gábor- FamArt Kft.

Ettől függetlenül úgy érzem, hogy egyre szélesebb célközönségnek sikerül megfelelnünk, bár az évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy ez nem könnyű.

Az amatőr és profi egyéb jellegű formációkról sem feledkeztünk meg, így kapott helyet a Batsányi és Kinizsi Táncegyüttes, az Acro Dance SE, a BellyFlame Orientális Tánccsoport.

Létezik egyfajta igényfelmérés, hiszen kollégáim és jómagam is kiterjedt ismeretségi körrel rendelkezünk, az információ-áramlás működik, ezek a cégnél összpontosulnak, és a jó ötleteknek, építő kritikáknak nem vagyunk ellenségei. Szívesen vesszük a lakosság visszajelzéseit akár személyesen, akár egyéb elérhetőségeinken.

- Nagyszerű kezdeményezés, még jobb folytatás jellemezte a Péntek esti frász rendezvényt.

- Igen. Örömmel töltött el bennünket, hogy ezt mi formáltuk olyanra, amit a lakosság tapasztalt. A vállalkozók kérésére, újszerű helyszínen /Fő tér/ indult útjára a program, szerencsére csak pozitív értelemben hoztunk „frászt” a tapolcai polgárokra.

Itt is kellő előkészületek folytak, a helyszín-bejárásokon, helyszínrajzokon át a megközelíthetőségekhez, mi és hol lenne ideális helyen...

Az egész Péntek esti frász sava-borsát az adta, hogy itt éreztem igazán, hogy együtt örült, szórakozott Tapolca, összefogtuk a település polgárait egy, illetve már kettő fantasztikus este erejéig.

Elégedett, mosolygó arcokat láttam, felhőtlenül szórakozó gyerekeket, felnőtteket, valamint mi is büszkék vagyunk. A gyermek divatbemutatónk nagy sikert aratott, pedig sokan csak távolról láttak eddig kifutót. A szülők is örömmel hozták gyermekeiket, pertnerek voltak. Szép Norbert képzőművészünk ötlete is egyedinek mondható, itt is sok új arcot láthattunk a kiállításai megnyitóján. Szeptember 16- án ismét lesz Péntek esti frász, ezúttal az alternatív közlekedés lesz a fókuszban.

pef11a.jpg

Ezen a rendezvényen is közreműködtek még nem említett kollégák. Elsősorban Halápi Józsefet említem, a technikai tudására nagy szükségünk volt, de amúgy is univerzális munkatárs, bárhol „bevethető”. Zámbó Mária kolléganőmre az elejétől a végéig maximálisan számíthattam, a kivitelezésben, fizikális munkában pedig Molnár Béla, Hobok József, Sásdi Miklós vette ki aktívan a részét. Gerencsér Barbara rendezvényszervező az aszfaltrajz versenyt, Cseh Diána sportszervező a saját szegmensében tevékenykedett.

Molnár Balázs a „Szép Világ” kiállítás technikai hátterét biztosította, Csatári Klári kolléganőm a marketing feladatokat segítette és emellett a divatbemutatókon aktivizálta magát.

Végül, de nem utolsósorban Bakonyi Veronika a „házi fotós” szerepét vállalta magára, rengeteg pillantképet készített a rendezvényről.

Ugyan nem tapolcai lakos, de osztatlan sikert aratott mindkét alkalommal a showman-műsorvezetőnk- Mosonyi József, aki egyedi stílusával és humorával üde színfoltja a hétvégi "frászoknak".

Remélem, hogy szeptember 16- án találkozunk!

cats_2010.08.02-18.12.38.jpg

Barczáné Tóth Boglárka rendezvényszervező és kolléganője- Zámbó Mária.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 145
Heti: 270
Havi: 3 307
Össz.: 565 310

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Interjú- Kulisszák mögül, avagy:"együtt örült, szórakozott Tapolca"
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »