Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. augusztus 14.- Még zajlott a Víziszínpadon a Tapolcai Nyár 2011 utolsó fellépőinek a koncertje, egy másik helyszínen meg is nyitotta kapuit a következő rendezvénysorozat. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Temlom adott otthont az immár hagyományos búcsúi hangversenynek, amely idén kiegészült egy kerek évfoduló ünneplésével is.

2001-ben készült el, illetve újították fel a templom orgonáját, amelyen azóta több elismert művész is játszott. Tavaly Teleki Miklós, idén pedig a városunkban már nem először fellépő Ruppert István /alábbi fotón/.

nagyb2.jpg

Őt, valamint Jakab Tímea /fekete-fehér fotón- felül/ ének- és Baranyai István /fekete-fehér fotón- alul/ hegedűművészt Szabó Csaba köszöntötte. Ezután elmondta, hogy idén is színvonalas, elismert előadók emelik a búcsúi koncert nívóját, amely kiegészül az orgona felújításának tíz éves évfordulójával.

duo.jpg

Végül, de nem utolsósorban a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét nyitó rendezvénye is a koncert, amelyen ezúttal is telt ház fogadta a fellépő művészeket, akik mintegy másfél órán át ejtették ámulatba és áhitatba a komolyzene iránt fogékony közönséget.

nagyb1.jpg

1. fotó: telt ház a búcsúi koncert előtti pillanatokban

2. fotó: Szabó Csaba köszönti a művészeket és a közönséget.

3. fotó: Jakab Tímea énekel.

4. fotó: Áhitat: a kép jobb szélén Császár László polgármester, balról felesége- Zsuzsa asszony.

Műsorukban felcsendült- kronológiai sorrendben: J. S. Bach- Ária a 85. kantátából, W. A. Mozart- 3 templomi szonáta, Liszt Ferenc- 23. zsoltár, Liszt Ferenc- Benedictus a "Koronázási miséből", Farkas Ferenc- Ave Maria, Liszt Ferenc- B-A-C-H preludium és fúga, végül J. S. Bach- Ária a 202. kantátából.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 164
Heti: 141
Havi: 1 615
Össz.: 558 951

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét- színvonalas hangversennyel nyílt az idei rendezvénysorozat
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »