Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. augusztus 21.- A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét utolsó napjának délelőttjén a gasztronómia kapta a főszerepet. a Köztársaság téren 26 csapat részvételével kezdődött meg a XIII. Tapolcai Pörköltfőző Verseny.

por1.jpg

por2.jpg

por3.jpg

por5.jpg

koleves.jpg

Ugyan díjat nem nyert a Polgárőrség "finomsága", de ötletnek mindenképpen jó volt, mosolyt csalva a résztvevők arcára. Mint mondták, a KŐLEVES egyfajta szimbolika, emely utal a szegényes anyagi helyzetükre...

Hamisítatlan nyári meleg, jókedvre derítő nedűk és a pörköltfőzéshez elengedhetetlen kellékek. Kétségtelen, hogy az üstökben fortyogó finomságok mellett elballagva, ínycsiklandozó gasztronómiai csodákról árulkodtak az illatok és a szemünk elé táruló látvány... de mindenki tudta, hogy a "szigorú" zsűri döntése után csak néhány csapat örülhet a győzelemnek. Ugyanakkor sok induló formáció vallotta, hogy itt tényleg nem a győzelem a fontos, hanem a közösségi élmény.

poreredm.jpg

Amíg készültek a pörköltek, a "Rendezvények a megújult Köztársaság téren" program keretein belül- a "Hanghullám" műsorban lépett föl a Tapolcai Musical Színpad néhány tehetséges fiatalja, majd őket a  többszörös arany-minősítésben részesült Csobánc Népdalkör tartalmas előadása követte.

por4.jpg

Minden évben átadják a "Virágos Tapolcáért" elismeréseket, idén sem volt másképp. Dr. Zsiray Ferenc, a helyi Városszépítő Egyesület elnöke, majd Császár László polgármester is köszöntötte a díjazottakat és az egybegyűlteket. Ezt követően átadták a kategóriák díjazottjainak a megérdemelt jutalmakat.

viragos.jpg

A Kisfaludy utcai színpadhoz átsétálva már a BellyFlame Orientális Tánccsoport legapróbbjai, haladói és profi táncosainak műsora következett, őket a máig népszerű Papp Rita követte, interaktív gyermekműsorával nagy sikert aratva.

bellyflame.jpg

bellyflame2.jpg

papprita.jpg

bodnaresbaba.jpg

Mindenki Papp Ritára fókuszál. Férje /alsó fotó jobb oldalán/- Bodnár Attila, Tóth Árpád technikus és egy kedves, mosolygó baba is.

Más műfajban jeleskedett a Nyirettyű Népzenei Együttes. A több mint három évtizede működő formáció Európa több országában is átütő sikert aratott a műfajában, fennállásuk 25 éves évforsulóján PRO COMITATU díjban részesültek.

nyirettyu.jpg

A Kinizsi Táncegyüttes színvonalas műsora ezúttal is kivívta a közönség elismerését, ahogy a városunkban már többször fellépő Rosta Géza gyermekeknek szóló zenés előadása is.

kinizsi.jpg

rostageza.jpg

Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita a "Csendül a nóta" című műsora szintén osztatlan sikert aratott.

tihanyi2.jpg

A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét méltó záróakkordja volt Éliás Junior fergeteges koncertje, amelynek méltó megkoronázásaként lépett fel sztárvendégként a veszprémi Mr. X-faktor, azaz Vastag Csaba.

A Tapolcai Nyár 2011 után ezt a rendezvénysorozatot is meg kell köszönnünk a Tapolca Kft.- nek, a Tamási Áron Művelődési Központ minden dolgozójának, akik ezúttal is erőn felül teljesítettek, hogy megfelelően szolgálhassák a közjót.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 145
Heti: 290
Havi: 3 327
Össz.: 565 330

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét- 4. nap
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »