Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Motorosok rendőri kontroll alatt

2011 nyarán Csesznek külterületén, a 82-es számú főútvonal két éve felújított, kiváló minőségű aszfaltburkolattal ellátott útszakasza közkedveltté vált a motorosok körében.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A több kilométeren keresztül kanyargó szerpentint - csoportosan és egyénileg is - nagy létszámmal keresték fel a motorosok az olykor spontán szerveződő illegális gyorsulási versenyek miatt. A kétkerekű járművek tömeges megjelenése, az eszeveszett száguldozás, a gépek bőgésével járó hanghatás már a kirándulók, pihenők, és a község lakosainak a nyugalmát is megzavarta, nem beszélve az általuk teremtett balesetveszélyes közlekedési szituációkról. A lakosság észrevételeit a község polgármestere levélben fogalmazta meg a Veszprémi Rendőrkapitányság felé.

Erre reagálva a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedés-biztonsági akciót szervezett a Veszprém Megyei Rendőr–főkapitányság és a Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével. Az ellenőrzéseket július-augusztus hónapban összesen 104 rendőr, 936 órában hajtotta végre. Az egész hétvégét felölelő, folyamatos rendőri jelenlét mellett zajló akció során a motorosok igazoltatása és a gépjárművek ellenőrzése mellett a sofőröknek baleset-megelőzési szóróanyagot is osztottak az egyenruhások. Összesen 283 motorost és motorkerékpárt vontak ellenőrzés alá, melyből 19 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, gyorshajtás, érvénytelen hatósági engedély vagy jelzés; engedély nélküli átalakítás; rendszámtábla helytelen felszerelése és egyéb közlekedési szabálysértés miatt. Ittas járművezetővel szemben intézkedést nem kellett kezdeményezni.

A végrehajtott ellenőrzések pozitívan befolyásolták a balesetek számának alakulását, a Bakonyt átszelő főúton, 2011. évben nem történt motoros baleset ezen az útszakaszon, míg 2009-ben három is bekövetkezett.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 226
Heti: 878
Havi: 2 352
Össz.: 559 688

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »