Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Világbajnok horgász csatakozott az Állatvédőrséghez


 Hatalmas károk keletkeztek élővizeinkben

Felbecsülhetetlen károkat okoznak hazánk természetes vizeiben az orvhalászok. Az igazi pecázók pedig tudják, ez a sport nem a pusztításról szól. Palotai Kristóf, aki csapatával megnyerte az idei horgász Klubcsapatok Világbajnokságát, csatlakozott az Állatvédőrséghez, hogy aktívan részt vegyen a halakat lemészárolók és megkínzók elleni küzdelemben.

palotai_kristof_2.jpg
Palotai Kristóf a világ egyik legjobb horgásza a catch and release elvét vallja. Ami azt jelenti, hogy a halat kifogása után lemérik, lefotózzák és azonnal visszaengedik a vízbe, nem tápláléknak, vagy hazavihető zsákmánynak tekintik. Ez a nézet jellemző Nyugat-Európa és Magyarország horgásztársadalmának nagy részére.


„Hazánkban hiába képviseljük sokan a tisztességes horgászatot, a halak védelmét, az orvhalászat a mai napig hatalmas károkat okoz. Rengeteg az illegális fogás, amit aztán eladnak az éttermeknek a feketepiacon”– jelentette ki Palotai.

palotai_kristof_1.jpg
„Mi a pecázás legkíméletesebb módját alkalmazzuk. A kifogott halakat egy puha pontymatracra helyezzük, és vízzel locsoljuk őket, míg a szárazföldön vannak. A horog okozta vagy más, az állaton lévő sérülést speciális sebfertőtlenítővel kezeljük. A szájukon a seb 1-2 nap alatt begyógyul, nem okoz maradandó károsodást. Az orvhalászok viszont kíméletlenül bánnak a halakkal, ez ellen fel kell lépnünk. Az Állatvédőrséggel aktív részvételt szeretnék vállalni a küzdelemben, felállítani egy riadóláncot, a hatóságokkal karöltve leszámolni a bűnösökkel. Ugyanis a rabsickodás törvénybe ütközik, illegális halászati, horgászati eszközökkel elkövetett állatkínzásnak minősül, ami bűncselekménynek számít.” – tette hozzá a világbajnok.


Joó István, az Állatvédőrség vezetője örömmel fogadta Palotai csatlakozását a szervezethez.


„Nagyon boldog vagyok, hogy Kristóf csatlakozott hozzánk, hiszen ő nagyon elismert a sporthorgászok körében. A pecázás tömegeket mozgat meg, nagyon népszerű szabadidős tevékenység. Az igazi profik nagyon humánus módszerekkel fogják ki a halakat, de a rabsicok mérhetetlen károkat okoznak. Nem válogatnak az eszközökben, jellemző például az elektromos halászat, a hármas horgony, amely belefúródik az állatok oldalába. Komoly bandák járják a természetes vizeket, amelyeket teljesen lerabolnak. Ha így folyatják, a gyermekeink már nem láthatnak halakat!” – mondta Joó István.


Az Állatvédőrség a hatóságokkal közösen veszi fel a harcot mindennemű állatkínzás, így az orvhalászat ellen is.

Forrás: Kelemen Ildikó- www.redlemon.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 170
Tegnapi: 145
Heti: 315
Havi: 3 352
Össz.: 565 355

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Világbajnok horgász csatlakozott az Állatvédőrséghez
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »