Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Hat esztendeje már, hogy a Wass Albert Könyvtár és Múzeum /2006. okt. 1-jéig Városi Könyvtár és Múzeum/ is megrendezi a Népmese Napját, amely 2010- től Népmese Hetére bővült. Idén szeptember 26-30- ika között zajlottak az események.


Ahogy azt lapunknak Vasáros Ferencné- Márti, az intézmény Gyermekrészlegének dolgozója elmondta, 2005-ben csatlakoztak a Hunra felhívásához és azóta minden évben megrendezzük a Népmese Napját. A tavalyi esztendőben a nagy sikerre való tekintettel már Népmese Hetére bővült.

A város valamennyi óvodájából, sőt még Zalahalápról is érkeztek mesemondók és hallgatók egyaránt.

csongradi_flora.jpg

Csongrádi Flóra /Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola 1. osztályos tanulója/- A légy meg a bolha című mesét mondta el a hallgatóságnak.


A Tapolcai Általános Iskola Batsányi János Tagintézmény kivételével a város összes iskolájából jöttek csoportok, valamint Nemesgulács ötödik osztályosait  is vendégül láthatták. A "batsányisokat" egyetlen kislány képviselte, az ő előadása próbálta feledtetni a többiek hiányát.

Vasáros Ferencné büszkén szólt a résztvevőkről is: - Több felnőtt mesélő előadását is évezhettük és nagy örömmel tapasztaltuk, hogy közülük  többen is  évek óta visszatérnek hozzánk. Idén még Ajkáról is fogadhattunk egy idős nénit, aki Az én mesém pályázat díját is magáénak tudhatta.

Csoportonként királyt és királynőt is választottak a gyerekek nagy örömére.

dobo_teri_ovisok.jpg

A Dobó téri óvodások jól láthatóan élvezték a szereplést.

A felolvasást és hagyományos mesemondást papírszínházas technikával előadott mese is tarkította. Senki nem ment el ajándék nélkül, hiszen a mesemondókon kívül az is kaphatott valami apróságot, aki jól tudott válaszolni a hallott mese alapján feltett kérdésekre. Az összejövetelek meghitt, jó hangulatban teltek. A résztvevők száma az idén is megközelítette a háromszázat.

A mesélés folytatódik... nemcsak a Népmese Napján, hetén, hanem egész évben- zárta gondolatfűzérét "Márti néni".


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 175
Tegnapi: 145
Heti: 320
Havi: 3 357
Össz.: 565 360

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Közel háromszázan vettek részt a Népmese Napján /Hetén/
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »