Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Pápán is a nyugdíjas kerekedett felül


Az idős, elsősorban egyedül élő személyek megkárosítására szakosodott bűnözők számos esetben okoznak többszázezer forintos kárt és komoly lelki traumát a nyugdíjas korosztály tagjainak. Az utóbbi időben megyénkben egyre több olyan bejelentés érkezik a Rendőrségre, amelyből arról értesülünk, a kiszemelt áldozatnak trükkös tolvajokat vagy házaló csalókat sikerült megfutamítania.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Így történt ez 2011. szeptember 20-án koradélután Pápán is, ahol egy 88 éves asszonyhoz csöngetett be egy magát antennaszerelőnek kiadó férfi. Az alkalmazott legenda hihető volt, mert a megszólított korábban hibabejelentést tett a szolgáltatójánál. Az ismeretlen azonban nem a javítással kezdte helyszíni ténykedését, hanem közölte a szokásos „örömhírt”, miszerint túlfizetése van az ügyfélnek, de ezt csak akkor térítik vissza neki, ha előbb a hibaelhárítás költségét rendezi. Ekkorra már a szerelők létszáma két főre duzzadt, egy újabb ismeretlen személynek az érkezésével. Ezután közös erővel próbálták a nyugdíjast újabb és újabb bankjegyek átadására rávenni, arra hivatkozván, hogy az addig mutatottak  - sorszámuk alapján -  hamisak. Az idős nő ezt egy idő után megelégelte, kijelentette, az „antennaszerelők „semmit sem kapnak, és határozottan kitessékelte őket otthonából.

A helyzet időben történő felismerésének eredményeként nem nyílt lehetőségük a látogatóknak a lopásra. A történtek újra bebizonyították, hogy a témával kapcsolatos információk megosztása és a Rendőrség ajánlásainak megfogadása még a legkiszolgáltatottabbakat is megóvhatja a sértetté válástól.

Forrás:Orsós Károly-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 226
Heti: 876
Havi: 2 350
Össz.: 559 686

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »