Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

A bűntett helyszínén, zsákmány nélkül

2011. október 3-án kora délután egy idős, riadt asszony kért segítséget a Várpalotai Rendőrkapitányság ügyeletén, mivel két fiatal fiú, röviddel azelőtt a nyakából megkísérelte ellopni az arany nyakláncát.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A 61 éves várpalotai nő hazafelé tartott, amikor arra lett figyelmes, hogy nyaklánc elől, szakadt állapotban a ruházatába csúszik. Reflexszerűen ékszeréhez kapott, majd hátrafordulva két futva távolodó fiút pillantott meg. A fiatalokról a sértett nagyon pontos személyleírást adott, mert már korábban felfigyelt rájuk amikor zsenge korúk ellenére egy sörözőbe látta őket bemenni.

A soron kívül megszervezett forrónyomon üldözés, az ennek keretében végzett széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bejelentést követően alig egy órával a várpalotai nyomozók már intézkedés alá is vonták a helyszín közelében sétálgató és a személyleírásnak pontosan megfelelő személyeket. A fiúk kezdetben hamis személyi adatok bediktálásával próbálkoztak, azonban ezzel csak perceket nyertek, pillanatokon belül fény derült kilétükre. Azt is megállapították, hogy az elfogott 16 éves ádándi lakos, és 12 éves alsószentiváni, társa nevelőotthonból történő eltűnésük miatt körözés alatt állnak.

Az idősebb fiút, aki a nyilvántartás szerint már korábban is követett el hasonló bűncselekményeket, lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg gyermekkorú társa büntetőjogi felelősségre vonására nem nyílt lehetőség.

 

Barátnője apját lopta meg

Több mezőgazdasági munkaeszköz tűnt el – összesen 300.000 Ft értékben – egy Pápa környéki település házának hátsó udvarából 2011. szeptember elején.

A takaró-pásztázó ekét, gyűrűs rögtörő hengert, vonófejet, két garnitúra laprugó köteget valamint rugótagokat volt felesége házának udvarán tárolta a tulajdonos, majd szeptember első hetében azt tapasztalta, hogy a tárgyaknak nyoma veszett. Gyanúja lánya udvarlójára terelődött, akit kérdőre is vont, ám a fiú tagadta, hogy köze lenne az eszközök eltűnéséhez. Időközben a sértettnek tudomására jutott, hogy a vőjelöltje: G.Cs. utánfutót kért kölcsön vasszállítás céljából, ezért elhatározta, hogy feljelentést tesz a Pápai Rendőrkapitányságon.

A nyomozók indokoltnak látták G.Cs. azonnali elszámoltatását, aki gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy barátnője édesanyjának udvaráról, testvére segítségével szállította el az adott tárgyakat, melyeket aztán a házuk pajtájában helyezett el. A későbbiekben az 1000 kg-os, 5 tagból álló gyűrűs hengert, aminek valós értéke 250.000 Ft, egy ajkai illetőségű kft-nél értékesítette vashulladék gyanánt. A hengerekért 109.000 Ft-ot fizetett az átvevő.

A fiatalember ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 236
Tegnapi: 226
Heti: 1 060
Havi: 2 534
Össz.: 559 870

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »