Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Pataki Ági fiatal tehetségek nyomában

„Ma már státuszszimbólum magyar tervezők ruháiban járni"

Divat feketén-fehéren

 

Pataki Ági hazánk egykori topmodellje nagy fába vágta a fejszéjét. Az év fiatal divattervezője pályázaton ugyanis ő, mint a magyar divat nagy rajongója, zsűrizi a beérkezett alkotásokat. A több száz remekműből pedig bizonyára nem lesz egyszerű eldönteni, melyik a legötletesebb, a legizgalmasabb fekete-fehér kreáció.

mc_zsuri-01.jpg

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy producerként nemcsak a magyar filmeket képviselhetem külföldi filmfesztiválokon, hanem a magyar divatot is - kezdte az egykori modell, Pataki Ági. - Cannes-ban és Berlinben is voltunk olyan vörös szőnyeges bevonuláson, ahol a film készítői és szereplői magyar tervezők ruháját hordták. Büszkén állíthatom, hogy nem volt különbség e ruhák és a híres, külföldi tervezők ruhái között. Ma már az is státuszszimbólum, ha valaki magyar tervezők ruháiban jár. Ezért érdemes a hazai tervezők új generációjának keményen dolgozni és jelentkezni a pályázatra.

Az idei őszi-téli szezon egyik legmeghatározóbb trendje lesz a fekete-fehér. A pályázatra olyan ruhákkal lehet jelentkezni, amelyek vagy feketék, vagy fehérek, vagy e kettő kreatív párosításából születnek. Minden pályázótól a már elkészített kreáció fotóját várja a bíráló bizottság. A zsűri a legötletesebb, legizgalmasabb, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat díjazza. Egy személy csak egy ruhával pályázhat.

Pataki Ági mellett László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője, Laczkó Mónika, a magazin stylistja valamint Füzes Eszter, a USE Unused dizájnere dönt majd a beérkezett pályamunkák sorsáról.

- A Marie Claire magazin szerte a világban szeret jó ügyeket támogatni - nyilatkozta a lap főszerkesztője, László Krisztina. - Ez a pályázat a magyar divat, a szakmai karrierjük kezdetén álló tervezők ügyét karolta fel. Szeretnénk, ha a szárnyukat bontogató, lelkes tervezők éreznék, hogy figyelünk rájuk, és mellettük állunk. A legjobb pályázatokat, a legtehetségesebb tervezőket és munkáikat bemutatjuk a magazinban. Reméljük, hogy a jövőben a Fashion Days rendezvényeken egyre több új név jelenik majd meg a kifutón, és egyre több magyar tervezésű ruhát fogunk látni az utcákon, a boltokban is.

mc_zsuri-02.jpg

A pályázat beküldésének határideje: 2011. szeptember 9.

Pályázat részvételi feltételei: www.marieclaire.hu

Díjak:

1.      helyezett: 300.000 Ft

2.      helyezett: 200.000 Ft

3.      helyezett: 100.000 Ft

Az első három helyezett meghívást kap az október 7-9-ig megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days zártkörű, szakmai estjére, ahol átvehetik a díjakat. A legjobb 25 kreáció a nagyközönség előtt a Fashion Days programjainak keretében mutatkozhat be.

Az év fiatal divattervezője pályázat négy zsűritagja elkötelezett híve a magyar divatnak. Kíváncsian várják a pályázó ruhakreációkat, és remélik, megtalálják 2011. nagy felfedezettjét, akinek szakmai karrierje az ő segítségükkel indulhat el.


Forrás: Biár Gabi- Just Creative

Fotó: Marie Claire


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 230
Tegnapi: 226
Heti: 1 054
Havi: 2 528
Össz.: 559 864

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Pataki Ági fiatal tehetségek nyomában
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »