Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Tavalyi számadatok alapján településünk lélekszáma 16 ezer körül volt. Korosztályonként eltérőek az adatok, de kétségtelen, hogy a fiatalok is több ezres nagyságrendben képviseltetik magukat. A számoknak sportvonatkozásban van jelentősége.

4_2011.06.09-18.55.19.jpg

A hétvégén a második fordulót rendezték a Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az első csapat összecsapása előtt az ifjúsági korúak is összemérték erejüket. A hazaiak saját közönségük előtt szenvedtek versegét /2:3/. Sajnálatos, de ilyen előfordul! Nem ez a dolog pikantériája!

Kedves Olvasó! Még egyszer leírom: Tapolca lakossága kb. 16 ezer polgárból tevődik össze. Egy labdarúgó csapatba 11 főt illik "összeszedni" az edzőnek, szakosztálynak.

Hogyan történhet meg, hogy egy komoly labdarúgó múlttal rendelkező város képtelen egy bajnoki mérkőzésre tizenegy főt kiállítani?

A kérdés után ezer verzió, számtalan válasz lehetne... tudom. Hallanánk a- még tart a nyári szünet, nem lehet hatni ezekre a gyerekekre, motiváció hiánya és még sorolhatnánk.

tpfak.jpg

Ami kétségtelen... akár az előző mester- Csáki László, akár a jelenlegi edző- Viski László is nem egy nyilatkozatában kiemelte, hogy ezekből a gyerekekből, fiatalokból hiányzik a tűz, szív és legfőképpen az alázat... a megszerzett technikai tudásról, állóképességről nem is beszélve... igaz, itt már előjön az edző kompetenciája is.

Szomorú volt hallani mindezt a fájdalmas arccal mesélő ifista játékostól, akitől még azt is megtudtam, hogy ezzel nem ért véget a "szerencsétlenségek" sorozata. Két további csapattársa a kiállítás sorsára jutott, így szinte fél csapattal fejezték be a találkozót.

Ennek tükrében akár hősöknek is nevezhetnénk a tisztes helytállásért küzdő néhány fiatalt, hogy mindössze egyetlne találattal győzték le őket.

cats_2011.06.09-19.01.33.jpg

Írom ezt annak tükrében, hogy az időebbek bizonyára emlékeznek még az 1981/1982- es másodosztályú labdarúgó bajnokság ezüstérmes csapatára- a Tapolcai Bauxitbányász SE- re. Akkoriben a népszerű "Bauxit pálya" /ma: Városi Sporttelep/ látogatottsága egy-egy találkozón elérte a 3-4 000 főt, de volt olyan összecsapás, ahol 5 500 szurkoló niztatta az övéit.

Sajnos, 2011- re nem pusztán az ifisták képtelenek kiállítani kezdő csapatukat /ha nem is általános jelenség/. Labdarúgóink már két osztállyal alacsonyabb szinten rúgják a bőrt, ott is a tabella utolsó harmadában tanyáztak legutóbb.

A legelkeserítőbb a nézőszám. A hétvégi mérkőzést- mindössze- közel ötvenen tekintették meg... de ez nem a szurkoló, hanem a labdarúg, a szakosztály, az anyagiak hiányából fakad.

Ismeri a Kedves Olvasó is a közmondást: Pénz beszél, kutya ugat...

tpfak2.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 145
Heti: 258
Havi: 3 295
Össz.: 565 298

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Jegyzet- Pénz beszél, kutya ugat...
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »