Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

AZ INFINITI ELSŐ HIBRID MODELLJÉVEL AZ INSPIRÁLÓ TELJESÍTMÉNY BEVONUL A REKORDOK KÖNYVÉBE

 

·         A 21 európai piacon bevezetett új Infiniti M35h a leggyorsabb teljes hibrid személyautóként kerül be a Guinness® világrekordok közé

·         A benzinmotoros/elektromos hajtáslánccal felszerelt modell új mércét állított fel az álló helyzetből 400 méterre (negyed mérföld) történő gyorsulásban a nagy-britanniai Santa Pod versenypályán

·         Az immár Európa-szerte kapható M35h (piactól függően) mindössze 1500 euróval drágább a dízel változatnál

 

ROLLE, Svájc (2011. szeptember 20.) – Az európai piacon megjelent legújabb Infiniti-modell, az M35h a világ legjobb gyorsulású teljes hibrid autójaként írta be magát a rekordok könyvébe. A Guiness World Records® által hitelesített mérés során a Tim Pollard újságíró által vezetett, 364 lóerős benzinmotoros/elektromos hajtáslánccal felszerelt szedán 13,9031 másodperc alatt érte el álló helyzetből a 400 méteres (negyed mérföldes) távolságot (az összes mérés átlagában).

m35world.jpg

A sorozatgyártású tesztautó 2011. augusztus 23-án, kedden állította fel a rekordot a FIA Európai Drag Racing Bajnokságnak otthont adó nagy-britanniai Sanda Pod versenypályán. Az álló helyzetből rajtoló M35h a villanymotor nulla fordulatszámról rendelkezésre álló nyomatékát és a V6 benzinmotor nagy fordulatszámon jelentkező, meggyőző erejét mozgósítva mindegyik körben 160 km/h-ánál nagyobb sebességgel robogott el a számítógépes mérőberendezés mellett.

Ezzel az idővel az M35h olyan nagy teljesítményű, legendás hősökkel említhető egy lapon, mint az 1982-es Lamborghini Countach1 és alig néhány tizedmásodperccel marad el a Porschék, Ferrarik és Aston Martinok mögött.

Az eredmény már csak azért is különösen figyelemre méltó, mert az Infiniti M35h mindössze 162 g CO2-t bocsát ki egy kilométeren, és vegyes üzemanyag-fogyasztása 7,0 liter/100 km. Az immár Európa-szerte értékesített M35h rendkívül versenyképes áron kapható, hiszen (piactól függően) alig 1500 euróval kerül többe az azonos felszereltségű, dízelmotoros M30d modellnél.

„Az Infiniti M35h nagyszerű példa arra, hogy a hibrid autók éppolyan gyorsak tudnak lenni, mint amennyire takarékosak” – mondta Tim Pollard, a brit CAR Magazine folyóirat társszerkesztője. „A santa Pod-i teszt során közvetlenül az elindulás után lehetett érezni a villanymotor azonnal rendelkezésre álló nyomatékát – az autó szinte kiugrott a rajtvonalról. Megpróbáltam kézzel is sebességet váltani, de gyorsabb volt automata üzemmódban hagyni a sebességváltót. Ekkor értük el a leggyorsabb kört, 13,8960 másodperces idővel. 

„Ám a legjobban mégis az M sokoldalúsága fogott meg: ez egy gyors, ugyanakkor rendkívül kényelmes és nagyon könnyen vezethető autó. Úgy éreztem, hogy akár egész héten szívesen köröznék a versenypályán.”

A Guinness World Records® hitelesítő tagjának jelenlétében megrendezett rekordkísérlet az Infiniti kommunikációs osztályának ötlete volt, melynek munkatársai úgy gondolták, hogy az eseményt érdemes lenne összekapcsolni az innovatív, új hibrid modell értékesítésének kezdetével. A stáb megkereste Timet, aki örömmel vállalta az autó vezetését. A rendezvény – amelynek felvétele megtekinthető a www.carmagazine.co.uk oldalon – fő célja az volt, hogy bemutassa, a M35h 5,5 másodperces 0-ról 100 km/h-ára történő gyorsulási adata (amely önmagában a legjobb idő a teljes értékű hibridek között) csak egy az autó inspiráló teljesítményének számos megjelenési formája közül. A világszerte elismert, legendás 400 méteres (negyed mérföldes) gyorsulási teszt sokkal nagyobb kihívást jelent az autók számára, mint a 0-ról 100 km/h-ára történő mérés, és teljesebb képet ad egy autó gyorsulásáról.

Az M35h 13 másodperc körüli eredménye a nagy teljesítményű autók elit klubjába sorolja az Infiniti legújabb modelljét, ami talán meglepő egy közel 5 méter hosszú, négyajtós, ötszemélyes szedántól, amely éppolyan sokat nyújt a luxus, a kényelem és a felszereltség terén, mint a vezetési élményben.

Az M35h karosszériáján az M modellek sportos megjelenését biztosító (és az Infiniti új TV reklámjában is főszerepet kapó) jellegzetes, híres ívek láthatók; az új modell hajtásáról egy tekintélyes és fordulatszám-kedvelő V6 benzinmotor és egy 68 lóerős (50 kW) villanymotor kombinációja gondoskodik. Ez utóbbi az egyik legerősebb sorozatgyártású elektromos erőforrás. Az új generációs Infiniti Direct Response Hybrid technológia első alkalmazásának tekinthető rendszer összteljesítménye 364 lóerő (268 kW), amely egy két tengelykapcsolóból álló rendszeren keresztül a hátsó kerekeket hajtja, és maximális teljesítményt és hatékonyságot biztosít, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az autó akár 120 km/h-ás sebességig kizárólag elektromos üzemmódban működjön.

A Guinness World Records® (GWR) képviselője részt vett a santa pod-i rekordkísérleten, és megerősítette, hogy az Infiniti új mércét állított fel a teljes értékű hibrid autók között, így a modell megjelenik a GWR rekordereket nyilvántartó weboldalán. Az M35h inspiráló teljesítménye a híres Guiness Rekordok Könyvének 2013-as kiadásában is olvasható lesz.

Az igényes európai vásárlók meghódítására kifejlesztett, teljesen új Infiniti M modellcsalád fő versenytársai közé tartozik például a BMW 5-ös sorozat és a Jaguar XF, de az Infiniti M kategóriájában jelenleg az egyetlen olyan szedán Európában, amely benzin, dízel és hibrid erőforrással egyaránt rendelhető.

Az Infiniti M35h és hibrid rendszere fontos szerepet tölt be az Infiniti európai értékesítési növekedési tervében, amelynek célja, hogy 2016-ra 10%-os részesedést érjen el a luxus szegmensben.

Forrás: Klein Péter- Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 226
Heti: 864
Havi: 2 338
Össz.: 559 674

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Az Infiniti első hibrid modelljével az inspiráló teljesítmény bevonul a Rekordok Könyvébe
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »