Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

2011.szeptember 01-én a délelőtti órákban Veszprém egyik élelmiszerboltjában vásárolt az a 61 éves hölgy aki pénztárcáját ez idő alatt a bevásárlókocsi tetején helyezte el. Figyelmetlenségét kihasználva ismeretlen elkövető a pénztárcát a benne levő személyes iratokkal és bankkártyával eltulajdonította. Az ismeretlen tettes ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja a nyomozást közokirattal visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Felhívjuk a tisztelt állampolgárok figyelmét, hogy vásárlásaik során fokozottan ügyeljenek értékeikre, pénztárcáikat és egyéb értékeiket kérjük, ne hagyják őrizetlenül a bevásárló kocsikban, hanem ügyeljenek arra, hogy azokhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.

 007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Évnyitó alatt is loptak

A tegnapi napon (szeptember 1-jén) a délelőtti órákban iskolai évnyitót tartottak a veszprémi HEMO-ban, ahol a sértett az ünnepség idejére 23.000 Ft értékű mobiltelefonját az épület bezáratlan tükörtermében hagyta, melyet azt követően már nem talált. Feljelentése alapján kisebb értékre elkövetett lopás miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Felhívjuk a tisztelt szülők és diákok figyelmét arra, hogy a gyermekek csak a feltétlenül szükséges értéktárgyaikat vigyék magukkal az iskolába, ahol azokra fokozottan ügyeljenek. 

 

Közveszélyes közveszéllyel fenyegető

Közveszéllyel való fenyegetés miatt indult eljárás egy pszichiátrián kezelt férfivel szemben. Az egyébként szentgáli elkövető első alkalommal 2011. június 19-én összesen 24-szer hívta a Katasztrófa Védelem az Országos Mentőszolgálat vagy a Rendőrség ügyeletét és különböző fenyegetéseket közölt. Aznapi bejelentéseiben szerepelt bombarobbantás, autó felrobbantása, de beszámolt a vasúti síneken kaszával, kapával sétáló veszélyes emberekről is. Kis idő elteltével, június 29-én ismét telefonált a Rendőrség ügyeletére azzal az információval, hogy egy szentgáli családi házban robbantásra szánt csőbomba van elhelyezve. Ez a bejelentés már a rendőri intézkedést vont maga után és a helyszínre bombakutatást végző rendőrök vonultak ki. Az elkövető kilétére azonban csak később, a július 08-án tett bejelentését követően derült. Akkor személyesen bemutatkozva közölte, hogy éppen eltávozott a pszichiátriáról, és a nála lévő benzinnel felgyújtja élettársa házát. Az elkövető saját tulajdonát képező mobiltelefonról kezdeményezte hívásait, akiről a nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy pszichiátrián kezelt és cselekvő képességet korlátozó gondokság alatt áll. A fenyegetőző férfi a Veszprémi Rendőrkapitányságon folytatott gyanúsítottként kihallgatása során a hívásokat beismerte. Ellene pszichológus szakértő kirendelése mellett jelenleg hat rendbeli közveszéllyel fenyegetés miatt büntetőeljárás folyik.


Kisebb balesetek az utakon

2011.09.01-én 10 óra 30 perckor ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen rendszámú, fehér Fiat személygépkocsival közlekedett Nagyvázsony belterületén a Petőfi Sándor utcában a Kossuth Lajos utca felé. Haladása során ismeretlen okból jobbra letért az úttestről és a járműve jobb elejével nekiütközött az út szélén álló, az úttest tengelyére merőlegesen kijelölt várakozóhelyen parkoló Suzuki gépkocsi hátuljának. Az ütközés után ismeretlen személy a helyszínről megállás nélkül eltávozott. A balesetben személyi sérülés nem történt.   

2011.09.01-én 16.30 körül órakor egy Alfa Romeo típusú személygépkocsi haladt Veszprém felől Alsóörs irányába. Amikor az útról balra szándékozott lekanyarodni Alsóörs felé összeütközött a neki szemből érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó, Csopak felől Veszprém irányába közlekedő Renault gépkocsival. A baleset következtében három fő nyolc napon belüli, könnyű sérülést szenvedett.   

2011.09. 01-én 21 óra 25 perc körül egy budapesti lakos az által vezetett Ford személygépjárművel közlekedett Tapolca irányából Veszprém irányába. Haladása során Monostorapáti belterületén, a Rákóczi Ferenc utcában, az esőtől vizes úton a jármű az út jobboldalán lévő vízelvető árokba hajtott, majd bal oldali hátsó sarkával nekivágódott az egyik út menti lakóház fémkapujának. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Egy holland államjelzésű Lada Niva személygépkocsival közlekedett 16.30 körül Veszprém külterületén, a 73-as főúton Veszprém irányából Csopak irányába. Az előzetes adatok alapján feltételezhető, hogy haladása során az egyik helyi autószalon előtti útszakaszon a menetiránya szerinti baloldalról egy vadon élő állat (őz) ugrott elé, mely miatt jobbra irányította járművét, így az útpadkára lehaladva az úttestet szegélyező beton villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 Forrás:Futtató Norbert sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 145
Heti: 275
Havi: 3 312
Össz.: 565 315

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »