Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Különös színesfémtolvaj csapat - éberek voltak a balatonalmádi rendőrök


Három héttel ezelőtt a tési kocsmában összefutott két fiatal férfi. Beszélgetés közben kiderült, mindkettőjüknek anyagi gondjai vannak. Egyiküknek eszébe jutott, hogy régebben egy balatonfűzfői cégnél dolgozott, amely most felszámolás alatt áll, és ott a raktárban nagy mennyiségű színesfém alkatrész található.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A megbeszélés után, mivel úgy vélték ketten nem merik megcsinálni a betörést, ezért szóltak egyikük ismerősének, akiről feltételezték, hogy ért hozzá. Az ezt követő valamelyik nap összeült a három huszonéves, az internetről letöltötték a terület térképét, majd részletesen megbeszélték a tervet, és e héten hétfőn este elindultak.

A gépkocsit hátrahagyva, az erdőn keresztül és a drótkerítésen átmászva közelítették meg a raktár épületét. A betört ablakon át bemásztak, és elkezdték átválogatni az ott talált fém darabokat. Főleg bronzból készült, de vörösréz és acél tárgyakat is összeszedtek, amelyeket egy ott található kis kocsival vittek az autóig. Mivel mintegy 100 kg fémről volt szó többször fordultak, de így is maradt másnapra elég. Így kedden éjjel újra felkeresték a fémforrást. Azonban óvatosságból az egyikük előrement, és egyedül mászott be. Ekkor azonban már a rendőrök karjaiban kötött ki, ugyanis a biztonsági őrök reggel felfedezték a betörés nyomait, értesítették a hatóságot. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói pedig figyelőszolgálatot szerveztek a tettesek kézre kerítésére, aminek meg is lett az eredménye.

A másik két fiatalember elfogására később került sor. Egyikük menekülés közben beszaladt az erdőbe, őt a szolgálatos polgárőrök találták meg. A másik elbújt a környéken, és ötórás várakozás után jött elő, begyalogolt Veszprémbe, ahol az első járőrnél feladta magát. Az eltulajdonított fémért 108.000 Ft-t kaptak egy székesfehérvári kereskedésben.

Az anyagi gondokkal küzdő végzős egyetemista, az építési bírsággal sújtott budapesti és a diákhitelt törleszteni akaró férfiak ellen kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének és kisebb értékre elkövetett lopás vétség kísérletének elkövetése miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.


Forrás:Futtató Norbert sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 171
Tegnapi: 145
Heti: 316
Havi: 3 353
Össz.: 565 356

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »