Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Duplázott a motoros


Két alkalommal is megpróbált a rendőrök elöl elmenekülni Pápán egy 18 éves fiú, aki első alkalommal ittasan, másodszor jogosítvány nélkül motorozott.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2011. október 2-án éjjel két szolgálatban levő körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy az egyik pápai utca járdáján egy fiatalember közlekedett segédmotoros kerékpárral, ráadásul bukósisak és világítás használata nélkül. A rendőröknek ekkor még nem nyílt lehetőségük megállítani a szabálytalankodót, de hamarosan újra találkoztak vele a városban és ekkor részére „Állj!” jelzést adtak. A motorosnak azonban esze ágában sem volt megállni, inkább bekanyarodott egy mellékutcába és még a jármű lámpáit is lekapcsolta. Végül a rendőrök utolérték és a járművezetőt intézkedés alá vonták. Ekkor derült fény a menekülés okára: az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Három nappal később a korábban intézkedő rendőrök újból felfigyeltek a fiatalemberre, aki - bár a korábbi az ittas vezetés miatt jogosítvánnyal már nem rendelkezett- újra kimerészkedett járművével a pápai éjszakába. A körzeti megbízottak megkülönböztető jelzés használata mellett utána hajtottak, de a fiú ismét menekülésre fogta a dolgot. Szerencsétlenségére megcsúszott a kavicsos úton és elesett. A rendőrök azonnal hívták a mentőket. A mentő személyzetének azonban nem akadt dolga, a felelőtlen vezető sértetlen maradt.

Ellene ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége valamint engedély nélküli vezetés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt indult büntető-, valamint szabálysértési eljárás.


Több millió forintot lopott egy 12 éves fiú

Egy közeli település lakója tett bejelentést 2011. október 5-én a Tapolcai Rendőrkapitányságra, mivel feltűnt számára, hogy egy helybéli 12 éves fiú nagyobb köteg pénzzel sétált be a kisboltba vásárolni.

A kiérkező rendőrök megállították és intézkedés alá vonták a „hirtelen meggazdagodott” fiút, majd ruházatának átvizsgálása során zsebeiből és az övtáskájából mintegy 1,5 millió forint készpénz került elő. Az intézkedés alá vont kezdetben tagadta, hogy lopta volna a pénzt, ám később elismerte, hogy ez az összeg mégiscsak bűncselekményből származik.

Meghallgatása során elmondta, falujában felfigyelt az egyik családi ház nyitott hátsó ablakára. Átmászott a kerítésen, majd a nyitott ablakon keresztül behatolt az épületbe. Rövid keresgélés után egy nylonzacskót talált, amelyben nem kevesebb, mint 4,5 millió forint volt elhelyezve. A könnyen jött pénzből először egy márkás kerékpárt vett, majd bebuszozott Tapolcára. Itt egy laptoppal, továbbá értékes mobiltelefonokkal ajándékozta meg magát, de barátainak is adott kölcsön az eltulajdonított pénzből.

A műszaki cikkek beszerzésére irányuló „bevásárlókörút” után visszament falujába, ahol a helyi kisboltban még három szatyrot vásárolt tele édességekkel. Ez tűnt fel az üzletben lévő többi vásárlónak, akik ismerték a fiú előéletét, tudták, hogy volt már érintve lopásban.


Őrizetben a családját bántalmazó férfi

2011. október 9-én az esti órákban érkezett bejelentés a Zirci Rendőrőrsre, hogy egy 55 éves, helyi lakos a feleségét kiskorú gyermekük jelenlétében folyamatosan bántalmazza, illetőleg fenyegeti. A bántalmazottak az agresszív családfő elől a házuk udvarára menekültek. A kiérkező rendőrjárőr a feldühödött férfit először figyelmeztette majd miután ő ennek ellenére sem hagyott fel az erőszakos viselkedéssel ezért a rendőrkapitányságra előállította. Ellene kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vételének elrendelése mellett.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 79
Tegnapi: 164
Heti: 79
Havi: 1 553
Össz.: 558 889

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »