Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Turán Friciék remekelnek a Mecsek Rallyn

 

A Synergon Turán Motorsport csapatának hatalmas lendületet adott rajongóik szeretete

 

A Magyarországra első ízben látogató IRC sorozat pécsi futama nagyszerű lehetőséget biztosít az SWRC világbajnokságon versenyző Turán Frigyesnek és Zsiros Gábornak, hogy végre a hazai rally-rajongóknak is örömet szerezzen.

Friciéket nagy szeretettel és hatalmas tapssal fogadta a pécsi közönség pénteken este, a Mecsek-rali prológján. Egyértelműen kiderült, hogy bár sokan nem tudnak eljutni a világbajnokság futamaira a magyar szurkolók közül, azért követik a Synergon Turán Motorsport párosának szereplését és értékelik az eredményeit.

Frici és Gabi szerdán kezdte a Mecseki programot, egy jó hangulatú közönségtalálkozón fogadták az érdeklődőket, akiknek nem kellett csalódniuk, hiszen a srácok a rengeteg aláíró-kártyán kívül két meglepetést is hoztak magukkal: a világbajnokságon hű társuknak bizonyult Ford Fiesta S2000-est, és Markko Martint, többszörös világbajnoki futam-győztes egykori versenyzőt.

mecsekr.jpg

„Kellemes érzésekkel jöttem Pécsre, felidéződtek a régi emlékek. Utoljára 2009-ben versenyeztem itt, és akkor meg is nyertük a Mecsek Rallyt. Mindig nagyon szerettem ide járni, élvezetesek a pályák, és fantasztikus, hogy itt mennyire rajonganak az autósportért." - nyilatkozta Turán Frigyes.

„Sok-sok buzdítást kapunk a külföldi versenyeken is, sőt magyar zászlók is mindig lengnek a pálya szélén. Jól esik olyankor magyar szót hallani. Most végre hazai közönség előtt versenyezhetünk, szeretnénk nekik bizonyítani." - tette hozzá Zsiros Gábor, navigátor.

A csapat nagyszerű autózással kezdte a Mecsek Rallyt, a shakedown-t ugyanis összetettben a nyolcadik helyen zárták, kiemelkedő teljesítményt nyújtva a magyar pilóták között.

A program a pénteki prológgal folytatódott. Ennek az eredménye nem számít bele a végeredménybe, így leginkább az a célja, hogy a párosok megmutassák magukat a közönségnek. A nagyon lelkes közönségnek. A Pécs Plaza parkolójában egy tűt sem lehetett leejteni, hatalmas rajongás vette körül a pilótákat, akik meg is hálálták a bizalmat, jó kis show-t csináltak.

„Nagyon jó érzés újra itthon versenyezni, s még jobb érzés átélni a magyar nézők szeretetét: hatalmas tapsot kaptunk. A prológra nem tettünk fel puha gumit, egyszerűen azért, mert nem akartunk egy szett újat elhasználni, így aztán sejtettük, hogy nem ez lesz a legjobb időnk. De a hangulat kitűnő volt, és ez a legfontosabb" - mondta Turán Frici.

Ami az esélyeket illeti, Frici elismerte, az első körben talán előny lesz számukra, hogy ők már ismerik a Pécs környéki pályákat, és nem csupán két pályabejárásból kell teljesíteniük őket, hanem vannak emlékeik is, ugyanakkor hozzátette, a IRC-sztárok mind nagyon gyorsak, így biztosan hamar ledolgozzák majd a hátrányt, ha lesz egyáltalán.

„Az első tízben szerintem lesz néhány magyar páros, és mi szeretnénk köztük lenni" - mondta a Ford Fiesta S2000-essel versenyző Turán Frici.

A mezőnyre szombaton 8 gyorsasági szakasz vár, a párosok reggel nyolctól késő estig száguldanak majd.


Forrás: Klein Péter-Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 99
Tegnapi: 145
Heti: 244
Havi: 3 281
Össz.: 565 284

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Turán Friciék remekelnek a Mecsek Rallyn
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »