Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Az Infiniti QX56-motoros hajóépítési projektje


- A projektben egy középiskola tanulóinak segítségével

 a nagy terhek vontatására kifejlesztett 400 lóerős motort egy luxushajó hajtására alakítják át -


FRANKLIN, Tenn. (2011. július 29.) - Az Infiniti QX56 említésekor a legtöbben valószínűleg a luxus szabadidőautó bőrkárpitozású, hétszemélyes belső terére és fejlett technológiai megoldásaira, például a világon elsőként bemutatott panoráma monitorra (AVM - Around ViewTM Monitor) gondolnak, ám a modell igazi vonzerejét 5,6 literes, 400 lóerős V8 benzinmotorja és 3800 kg-os vontatási képessége jelenti. 

qxboat_001.jpg

Az Infiniti QX 560 Nm-es csúcsnyomatékának nagy része már alacsony fordulatszámon rendelkezésre áll, és a motor a teljes fordulatszám-tartományban kifinomultan működik. Ez az erőforrás nemcsak a haladáshoz, hanem a vontatáshoz is bőségesen elegendő erőt kínál.

Az Infiniti nemrég úgy döntött, hogy egy különleges lépéssel színesíti a márka életét, ezért belevágott egy egyedi projektbe, amelynek során a QX erőforrását egy, a szabadidőautó luxusát, teljesítményét és megmunkálási minőségét idéző hajóba építik be. Mivel a QX tulajdonosai gyakran használják autójukat vízi járművek vontatására, úgy is mondhatjuk, hogy a mérnökök ezúttal „a ló elé fogják be a szekeret".

„Az Infiniti QX motorjával hajtott hajó ötlete először akkor vetődött fel, amikor néhányan arról beszélgettünk, hogy a nagy méretű szabadidőautónk tulajdonképpen egy tökéletes luxus vontató jármű, amely stílusos megoldást kínál több tonnányi tömeg vontatására és sok ember szállítására egyaránt" - mesélte Ben Poore, az Infiniti Americas alelnöke. „Aztán úgy gondoltuk, hogy egy ilyen autóhoz érdemes lenne egy egyedi kialakítású hajót tervezni, amelynek a hajtásáról a QX erős, mégis takarékos motorja gondoskodik, a QX által inspirált belső terében pedig a fél anilin bőrkárpitozású üléseken kívül NavWeatherTM szolgáltatással felszerelt XM® műholdas rádiórendszer, Bose®  hangszórók és az Infiniti védjegyének számító analóg óra található."

Az Infiniti-motoros luxushajó-építési projekt jelenleg az első fázisánál tart, amelynek során kiszerelik a QX motorját, és előkészítik a vízi használatra.  A Tennessee Technical Center-Nashville és a Nashville State Community College középiskolák autóipari műszaki tanulóiból álló csapat az Infiniti mérnökeinek és képzési vezetőinek segítségével már kiszerelte egy 2011-es évjáratú Infiniti QX 5,6 literes motorját és hétfokozatú automata sebességváltóját.  Az Infiniti a jármű többi részét felajánlotta a Tennessee Tech részére, ahol a gépkocsit az autóipari oktatásban fogják használni.

Az iskolai oktatók felügyeletével elvégzett feladat során a hallgatók nemcsak a motort szerelték ki, hanem elő kellett készíteniük az erőforrást és annak különböző alkatrészeit (pl. az önindítót és az elektronikus vezérlőegységet) az autón kívüli használatra, valamint el kellett távolítaniuk az olyan kiegészítő rendszereket (pl. a szervokormány szivattyúját), amelyekre nincs szükség egy hajó meghajtásához.  A mai fejlett motorelektronikai alkatrészek, vezérlők, processzorok és kipufogógáz-tisztító rendszerek összetett felépítése miatt a Tennessee állambeli Decherd gyártóüzem (vagyis a QX56 motor gyártásáért felelős létesítmény) mérnökei jelentős idő- és szakmai ráfordítással gondoskodtak arról, hogy a motor éppen olyan jó teljesítményt nyújtson a vízen, mint a szárazföldön.

„Nagyszerű dolog, hogy bevonhattuk a helyi közösség tanulóit ebbe a projektbe, különösen azért, mert az Infiniti QX motorjai a közeli Tennessee állambeli Decherdben készülnek" - tette hozzá Poore.  „Reméljük, hogy azok a diákok, akik a Technical Center részére felajánlott Infiniti QX-en sajátíthatják el az autóipari tervezés alapjait egy napon talán éppen a mi vállalatunknál vagy valamelyik Infiniti márkakereskedő szerviz részlegénél fognak dolgozni."

A motor kiszerelése után a résztvevők most az Infiniti QX-motoros luxushajót készítik elő a következő hajózási szezonra.  A projekt legfrissebb hírei és bemutató fotói folyamatosan nyomon követhetők a facebook.com/infiniti és a twitter.com/infinitinews oldalakon.  Az oldalak olvasói és rajongói hamarosan az Infiniti-motoros hajó névadásában is részt vehetnek.


Néhány szó az Infinitiről

Az Infiniti a nagy teljesítményű luxusautók teljes kínálatával áll a vásárlók rendelkezésére; modellválasztékában a G Coupe, Sedan és Convertible változatán kívül az M szedán, az EX és FX crossoverek, valamint a nagy méretű QX szabadidőautó is megtalálható.  Ha további információkat szeretne megtudni az Infinitiről és a márka Total Ownership Experience® szolgáltatásáról, látogasson el a www.Infiniti.hu oldalra. 

Forrás: Klein Péter- Just CreativeWeblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 164
Heti: 83
Havi: 1 557
Össz.: 558 893

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Érdekességek- Az Infiniti QX56-motoros hajóépítési projektje
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »