Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Borban az igazság

2011. augusztus 16-án az esti órákban lesencefalui szőlőlopásról érkezett bejelentés a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A helyszínre irányított rendőrök egy 44 éves helyi és egy 27 éves lesencetomaji lakost értek tetten a helyi részvénytársaság szőlejében, amint szedték a már érésben lévő gyümölcsöt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Azt is megállapították, hogy a két férfit harmadik társuk, egy 52 éves, szintén helyi lakos szállította oda rendszám nélküli gépkocsiján. Az idősebb szüretelő a jogi megítélését tekintve egyértelmű szituáció indítékaként erkölcsileg méltányolható körülményre hivatkozott. Elmondása szerint az éppen náluk tartózkodó unokák élelmezésére szánták a levágott fürtöket. Később azonban elismerték, bor készült volna a betakarított termésből. E második magyarázatot a gépkocsi vezetője leheletének alkoholszaga is alátámasztotta, ezért vele szemben tulajdonelleni szabálysértésen kívül ittas vezetés miatt is feljelentést tettek.


Ember a vízben

Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban két másik ittas személy adott munkát, ezúttal a Pápai Rendőrkapitányság beosztottainak. A segítséget a Várkertbe irányított mentőautó személyzete kérte, akiket egy vízbeesett nőhöz riasztottak. A szabadtéri színpad mögött csordogáló patak medrében hamar megtalálták azt a 39 éves, hajléktalant, akit 45 éves szintén hajléktalan házastársa hasztalan próbált a derékig érő iszapból kihúzni. Ami a férjnek nem sikerült azt a rendőrök gyorsan megoldották, és mivel az asszony balesetét rosszullétével indokolta, ezért őt a pápai kórházba beszállították.


... kinn a farkas?

Csaknem a pápai vízből történt mentéssel egy időben a Várpalotai Rendőrkapitányság ügyeletén is megcsörrent a telefon. Egy jó szándékú pétfürdői lakos tett bejelentést arról, hogy a település egyik családi házának ablaküvegét egy idős nő kapával töri éppen szét. Szerencsére a látszat csalt, sem betöréses lopás, sem garázdaság nem volt folyamatban a megadott címen. Az életkora miatt is furcsa „támadó", maga az ingatlan tulajdonosa volt, akit alkoholos bódulatban alvó fia nem szándékoltan kizárt a lakásból. A kapa volt az asszony utolsó reménye arra, hogy végre ő is álomra hajthassa fejét.

Forrás:Orsós Károly sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálata


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 212
Tegnapi: 226
Heti: 1 036
Havi: 2 510
Össz.: 559 846

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »