Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 19.- A Mónika-M Kft. Otthonápolási és Hospice Szolgálat 2009. februárjában kapott lehetőséget arra, hogy Veszprém megye 78 településén OEP finanszírozással segítséget nyújtson olyan betegek számára, akik életük utolsó napjait, heteit családjuk körében szeretnék tölteni. Emellett évek óta hagyományosan megemlékeznek a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapjáról. Október 19- én városunkban tartották rendezvényüket.

hos1.jpg

Az előző évekhez képest annyi különbséggel zajlottak az események, hogy délután egy szakmai előadássorozat vette kezdetét, ahol elsőként az intézmény vezetője- Kerkai Gyuláné /felső fotón/ üdvözölte a helybeli, valamint Sümegről és Ajkáról érkezett szakdolgozókat, majd rátért a hospice ellátással kapcsolatos tudnivalók ismertetésére.

Utána dr. Kolonics Zsuzsanna, a Zala megyei Kórház onkológus adjunktusa, Paksa Edina onkológiai szakápoló, Gergály Tímea dietetikus, valamint két diplomás ápoló- Salamon Andrea és Vass Mónika is érdemben szólt a megjelentekhez.

hos2.jpg

Témakör tekintetében szó volt a hospice ellátás Zala megyei tapasztalatairól, a diétáról a hospice ellátásban, a rossz hír kíméletes közléséről, a fájdalom csillapításáról, esetbemutatás is történt, valamint az elmúlt hat évet is summázták az előadók.

hos3.jpg

A másfél órás szakmai délutánt követően került sor a hagyományos nárciszhagyma ültetésre, amelyet idén dr. Deák Jenő emlékművének tövébe ültettek a dolgozók, majd mécsest is gyújtottak.

hos4.jpg

Szennyainé Kovács Zsuzsanna a Kft. Veszprém megyei koordinátoraként dolgozik Tapolcán. Sokakban merül föl a kérdés, a tudósítás olvasása során, hogy vajon mit is jelent a hospice, palliatív kifejezés.

hos5.jpg

- Maga a hospice szó súlyos, végső stádiumban lévő betegek ingyenes ellátását, valamint életminőségük javítását takarja egy szakmai csoport közreműködésével a szakápolótól az orvoson át a gyógytornászig, esetleg lelkészig, papig. Így komplex segítséget nyújthatnak a rászolulóknak és családjuknak, enyhítve a testi és lelki szenvedést.

A palliatív kifejezés lényege, hogy a gyógyítás a tünetek enyhítésére, de nem a betegségre irányul- tájékoztatott a tapolcai koordinátor.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 226
Heti: 907
Havi: 2 381
Össz.: 559 717

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Hospice és Palliatív Ellátás Világnapja- Tapolcán is
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »