Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Szerencséje volt annak a pápai fiatalembernek, akinek tegnap este a pápai vasútállomás kerékpár tárolójából lopták el a lezáratlanul hagyott biciklijét.

 A férfi barátnőjét kísérte ki az állomásra, majd a vonat indulását követően azt tapasztalta, hogy a tárolóban elhelyezett járművének nyoma veszett. Azonnal hívta telefonon párját és megkérte, nézzen körül a szerelvényen. A hölgy fel is fedezte az egyik vasúti kocsiban az ellopott kétkerekűt, amiről értesítették a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét. A vonat Celldömölkre tartott, ezért az ügyeletes az ottani kollégáitól kért segítséget. A celli rendőrök az állomásra siettek, ahol egy férfi és egy nő "társaságában" megtalálták a Pápáról eltulajdonított biciklit.

A celldömölki illetőségű tolvajok ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt feljelentés készült, a kerékpár pedig vissza került jogos tulajdonosához.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Próbálta megtéveszteni a rendőröket a falopással gyanúsított férfi

Elfogták a tapolcai rendőrök azt a két 24 éves fiatalembert, akik augusztus 23-án egy közeli település külterületén található erdőből lopták a kitermelt fát. A falu egyik hivatásos vadásza tett bejelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságra, hogy egy szürke színű terepjáróval két személy éppen fát lop és már a második fordulónál tartanak.

 A rendőrök helyszínre érkezésekor megállították az erdős úton velük szemben közlekedő terepjárót, majd igazoltatták az abban tartózkodó személyeket és átvizsgálták az autót. A terepjáró rakterében csak a faszállításból maradt kéregmaradványok hevertek. A rendőrök kérdéseire azt állították, hogy otthonról vittek fát egyikőjük nagybátyjának pincéjéhez, mivel este bográcsban szeretnének főzni.

Ezek után az egyik férfit felszólították, üljön be a rendőrautóba és mutassa meg, hol is van az a bizonyos pince. Az erdő felé haladva feltűnően ideges és nyugtalan volt, többször kérte, álljanak meg, mert oda csak gyalog lehet eljutni.  Miután a pincéhez érkeztek, rámutatott egy faágakból összerakott kupacra, s azt állította, azokat a fadarabokat hordták oda az erdőből.

Mindeközben kijött a telek tulajdonosa, s érdeklődve kérdezte, kit keresnek, majd elmondta, hogy ez az ő fája és aznap senki nem járt a pincéjénél.

Ezután a lopással gyanúsított férfit társával együtt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd külön-külön meghallgatták őket. Ekkor egyöntetűen elmondták, hogy délelőtt valóban két forduló fát vittek el, s már a harmadikért indultak, mikor a bejelentő megzavarta őket és menekülőre fogták, ám a rendőrök kezére futottak.

Végül megmutatták az aznap eltulajdonított körülbelül 1 m3 fát, melynek értéke 10.000 Ft.

Az eltulajdonított fa lefoglalásra került, a két férfi ellen pedig üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

Én vagyok a postás"

Részletek


A tegnapi napon tett feljelentést egy veszprémi nyugdíjas hölgy, akitől ismeretlen elkövető 83.000. Ft értékben tulajdonította el arany ékszereit és vitt el készpénzt.

A sértett a délelőtti órákban templomból jövet a Kossuth utcán sétált, amikor egy ismeretlen férfi hátulról meglökte, majd megszólította azzal az ürüggyel, hogy ő postás és nyugdíj kiegészítést szeretne kézbesíteni. A hölgy csodálkozott is, hiszen tudomása szerint neki nem jár külön juttatás, ennek ellenére, mégis elindult az elkövetővel, hogy a kocsijához kísérje, és a pénzt átvegye. Útközben azonban a nénit egy téren leültette, hogy ott várja meg őt, de előtte 10.000. Forintot kért, mondván így lesz adómentes a nyugdíja. Bár csak 3.000. Ft volt nála, a férfi azt is elvette, majd továbbra is adókedvezményre hivatkozva a sértetten lévő arany ékszereket is elkérte - melyet maga az elkövető segített levenni. A férfi aztán elment a pénzzel, ékszerekkel és a sértett nem látta többé.

Ez a fajta trükk nagyon veszélyes, hiszen a feljelentés tartalma alapján megállapítható, hogy az elkövető áldozatát nem véletlenszerűen választotta ki, mielőtt lecsapott volna informálódott, és figyelte hölgyet.

Olvasószemüveget akart magának

Szerdán este 20 óra körüli időben Veszprém egyik hipermarketéből bolti lopást jelentettek. Egy 44 éves veszprémi lakcím nélküli nő az áruházban felpróbált egy olvasószemüveget, majd az azonosítót letépte róla. A szemüveget a nyakába akasztotta és azzal próbált meg kisétálni az áruházból. Persze azért, hogy ne legyen feltűnő a lopás pár terméket a kosarába helyezett, melyeket a pénztárban ki is fizetett. Ara nem gondolt azonban, hogy a biztonsági kamera cselekményét rögzítette, így a pénztártól való távozásakor feltartóztatták. A Veszprémi Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás a 299 Ft értékű szemüveget eltulajdonító nő ellen, őrizetbe vétele mellett.


Kocsma előtt garázdálkodott

Csütörtökön hajnalban nem sokkal éjfél után Herenden egy kocsmánál kellett a rendőröknek intézkedni, mert ott egy ittas helybeli férfi késsel hadonászott és ütötte a kocsmaajtót. A kiérkező rendőrök a kocsma előtt találták a 40 éves helyi férfit, akit viselkedése miatt nem engedtek be a kocsmába, és nem szolgálták ki. A férfi ezen feldühödött és ököllel, valamint egy nála lévő kés nyelével többször az ajtóba ütött, melynek megrepedt az üvege.
A kiérkező rendőrök a férfit előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, a kést pedig lefoglalták tőle, rendőri feljelentés alapján garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás ellene.

Forrás:Futtató Norbert sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 257
Tegnapi: 226
Heti: 1 081
Havi: 2 555
Össz.: 559 891

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »