Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. október 2.-  Mintegy 100 néző- helyiek és sümegiek egyaránt- volt kíváncsi a szomszédvári rangadóra, amely a tavalyi idényben kettős győzelmet eredményezett sümegi részről. A tapolcai focistákat fűtötte a revans. Az eredmény ismeretében kijelenthető: sikerült, megsemmisítő győzelmet arattak!

tpsg1.jpg

Tapolca - Sümeg VSE    8:1   /7:1/


Tapolca, Városi Sporttelep 100 néző

Vezette: Kovács L.


Tapolca: Bakos- Lukácsa N. /Szalai- 65. p./, Bárány, Lukácsa R., Rajkai /Szita- 65. p./, Pupos, Sinkó, Csáki /Szabó- 72. p./, Oszterman /Szűcs- 62. p./, Simon /Enyingi- 51. p./, Kiss G.

tpsg4.jpg

Már a 10. percben megzördült a vendégek hálója, Oszterman volt eredményes, két perc múlva újra betalált, majd a 41. percben harmadik gólját is megszerezte az agilis tapolcai játékos. A szünetben már 7:1- es hazai vezetésről árulkodott az eredményjelző.

Fordulás után a sümegiek ugyan próbálkoztak néhány erőtlen támadással, de csak egy kapufáig jutottak.

A 67. percben egy szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a tapolcaiak, amit a rutinos Bárány higgadtan értékesített is, beállítva a 8:1- es végeredményt. Emellett még számtalan helyzetet dolgoztak ki Viski László tanítványai, de vagy elszórakozták, vagy a sümegi kapus volt a helyén.

Összességében a helyi gárda győzelme ilyen arányban is megérdemelt a szerényebb képességű sümegi csapattól ezen a napon ennyire tellett.

tpsg3.jpg

Góllövő: Oszterman 3, Simon 2, Sinkó, Bárány, Kiss G., ill. Monzinger.

Jók: az egész Tapolca, ill. Markó.


A találkozó után Viski Lászlót /fotó jobb szélén/, a tapolcai gárda edzőjét kértük meg, hogy értékelje a Herend, majd a Sümeg elleni összecsapás történéseit.

tpsg2.jpg

- Két ellentétes mérkőzéstjátszottak a fiúk. Herenden képtelenek voltak felpörögni, kibontakozni, így aztán "sikerült" beleszaladnunk egy minimális vereségbe. Ezzel kapcsolatban két szomorú tényt kell megemlítenem- az egyik, hogy közel 80 percig jók voltunk az "X"- re, de egyéni hibából adódóan sikerült betalálni az ellenfél játékosának. A másik elkeserítő tény, hogy nem a rutintalan, fiatal labdarúgóim, hanem a harmadosztályt megjárt játékosok hibáznak általában a döntő pillanatokban.

Remélem, hogy a Sümeg elleni kiütéses győzelemmel sikerült levetkőznünk azt az átkot, ami hazai pályán kísért bennünket. Zsinórban nyertünk, gólokban gazdag /5:1, 3:1, 8:1/ találkozókon.

- A szurkolók rapszodikusnak aposztrofálják a csapat játékát...

- Joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz, így van rendjén... néha elmarasztalnak, máskor magasztalnak bennünket. Engem ez nem érdekel, ugyanis a feladatom, hogy maximálisan fölkészítsem a labdarúgóim a soron következő összecsapásra.

Kétségtelen, hogy érződik a játékukon az összeszokottság hiánya, de ettől függetlenül, mi úgy megyünk ki a pályára, hogy minden mérkőzésen győzni szeretnénk- ellenféltől függetlenül.

A Sümeg ellen az első játékrészben jól pörgött a csapat, ez a gólok számában is megmutatkozott. Fordulás után már csak az volt az egyetlen pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. A biztos vezetés tudatában kényelmessé vált a fiúk játéka, nem igazán volt már számukra motiváló tényező.

tpsg5.jpg

- Egy szurkoló arról beszélt, ha Viski László habitusából, labdarúgás iránti szeretetéből, alázatából csak a fele lenne a tanítványokban, már sikeresebb  csapat lenne...

- Köszönöm, hogy van, aki ilyen pozitívan véleményez. Minden edző másképpen éli meg a találkozó történéseit, van  aki ül a helyén és tökmagot ropogtat... én képtelen lennék erre. Űzöm-hajtom és buzdítom a fiúkat, igyekszem verbálisan az együttes tizenkettedik embere lenni. Bízom benne, hogy ezekből a tulajdonságokból, a pörgésemből valamennyi ragad át a labdarúgóimra is.

Egy tapolcai gólhelyzet 4 pillanata

tpsg6.jpg

tpsg7.jpg

... és a végeredmény!

tpsg8.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 145
Tegnapi: 145
Heti: 290
Havi: 3 327
Össz.: 565 330

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Sport- Megyei I. osztály: Nyolcat rúgtak labdarúgóink Sümeg legjobbjainak
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »