Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Autójával hajtott neki a garázsajtónak

Hétfőn egy veszprémi férfi tett feljelentést a rendőrkapitányságon, mert az általa bérelt garázs ajtaját ismeretlen személy megrongálta, kb 60.000,- Ft kárt okozva. Mivel a garázsba az ismeretlen személy nem ment be és, onnan nem tűnt el semmi, továbbá  a mellette lévő garázsok sértetlenek voltak, felmerült az ügyben az elkövető esetleges  személyes bosszúja mint motiváció. Ezt a gyanút erősítette meg a sértett vallomása is, miszerint előző este barátnője korábbi élettársa fenyegetőzött, és más haragosa nem volt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az ügyben felmerült adatok alapján a 38 éves veszprémi férfit a rendőrök a délelőtti órákban előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség elkövetése miatt. Kiderült, hogy saját Volkswagen Golf gépkocsijával hajtott neki a sértett garázskapujának, és az autóját sem kímélve rongálta meg azt. Az ellene indított büntetőeljárásban szabadlábon védekezik.


Hátsó ülésről tűntek el az igazolványok

A sértett feljelentése alapján közokirattal visszaélés vétsége miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki nyitott gépkocsiból tulajdonított el személyes iratokat. A sértett egy veszprémi társasház parkolójában állt meg, és mivel éppen költözött, ki-be rakodott az autóba. Személyes iratait a pakolás idejére a hátsó ülésre rakta, majd felment a lakásba, ám a gépkocsit nyitva hagyta. A rövid időre felügyelet nélkül maradt, nyitott gépkocsiból ismeretlen elkövető eltulajdonította az iratait.


Balesetek Balatonalmádiban

Sérülés nélkül úszta meg az árokba hajtást az a balatonfűzfői, 48 éves nő, aki Balatonfőkajárról Balatonakarattya felé haladva nem az útra figyelt. Az autó a menetirány szerinti bal oldalra átsodródott, majd a kerekeivel letért az úttestről. Ezt észlelve megkísérelte az autót erős jobbra kormányzással visszavezetni a menetirány szerinti jobb sávba, azonban a kormánykerék hirtelen megrántása következtében elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és a menetirány szerinti jobb oldali füves árokba borult. A baleset okaként műszaki hibára nem hivatkozott. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda 2,0 mg/l értéket mutatott, ezért kettős vérvételre előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. Ellene ittas vezetés miatt indult eljárás.

Egy 80 éves budapesti férfi kerékpárral közlekedett Blatonvilágos belterületén, amikor az egyik kereszteződésben kis ívben akart kanyarodni, de sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a kereszteződésben elesett. A balesetben jobb térdén, halántékán és mellkasán felületi hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A baleset után nyaralójába visszatért, és csak pár óra múlva értesítette a mentőket. A helyszínen alkalmazott szonda negatív lett .

Vasárnap délután ismeretlen személy, nyitott tehergépkocsival a 710. számú elkerülő úton Balatonfűzfő felől haladt Balatonakarattya irányába. A platón lévő lyukon kőtörmelék hullott az útra, amely felverődött, és egy arra közlekedő Range Rover személygépkocsi első szélvédőjét megrongálta. A Rover vezetője a tehergépkocsit megelőzte, megállította, és a platóról fényképeket készített.  Az ismeretlen gépjárművezető, a felszólítás ellenére, a helyszínt elhagyta. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár jelentős. A felírt rendszámot a sértett fél átadta a rendőrségnek.

Yamaha típusú motorkerékpárral utazott egy házaspár Enying felől Balatonvilágos felé. Egyszer csak az úttest melletti fás-bokros területről kiszaladt egy közepes testű kutya. A kutyával történő találkozás elkerülhetetlen volt. Az ütközés következtében mindketten leestek az úttestre a motorról, amely a bal oldalán tovább csúszott az úttest jobb oldalára, és az út melletti füves területen állt meg. A baleset során a vezető és utasa is könnyű sérüléseket szenvedett. Az elpusztult kutyát az előkerült gazdája, üzemképtelenné vált motort a tulajdonosa elszállíttatta.


A jól végzett munka eredménye

A balatonfűzfői Föveny Strand egyik büféjének minden ajtaját, ablakát záráskor, a takarítás után alaposan bezárták. A kasszában csak a váltópénz maradt, mintegy 5000 Ft csupa apróban. Másnap reggelre az első ablakot mégis felfeszítette valaki, így bejutva több csomag cigarettát, öngyújtókat, 2-3 doboz sört és a váltópénz egy részét vitte magával. A szeszes ital nem érdekelte.

A büfé üzemeltetője a helyszíni szemle során elmondta, hogy nem régen a közelben egy Cola-automatát is feltörtek és kipakoltak. Onnan 36.000 Ft értékű üdítő tűnt el.

Július 10-e körül az egyik elkövető és unokatestvére arról beszélgettek, milyen jó buli lenne, ha lemennének a strandra és az ott lévő egyik ital-automatát feltörnék, és onnan az üdítőket elvinnénk. Az elhatározást még aznap tett követte. A lopott cuccokat az általuk hozott utazótáskába tették, hazavitték, és el is fogyasztották. Pótlás után néztek.

Újra elindultak a strandra. A kerítés mellett azonban összetalálkoztak egy régi jó ismerősükkel, aki elmondta, hogy most szerelte le a csúszda melletti ital-hűtő ajtaját, és cimborái most pakolják ki belőle az innivalókat. A jóbarátok az osztozkodás után hazamentek a mintegy 60.000 Ft értékű árúval.

Amikor a fiatalok körében elterjedt, hogy néhány barátjukat beidézték a Rendőrségre, voltak, akik önként jelentkeztek. Az egyik fiatalkorú fiú az édesanyjával jött, és hozta a nála lévő lopott holmit is. Kihallgatása során elismerte, hogy az ital-hűtő feltörése után, előző nap is betörtek egy büfébe a strandon.

Az ötfős baráti társaság közös ötlete volt az előző „sikeres" üdítő szerzés után, hogy újra próbálkozzanak. A büfébe a zsaluk felfeszítésével jutottak be, ahonnan cigarettát és szeszes italokat hoztak el, a pénztárgépben található kevés váltópénz nem izgatta őket.

A 15 éves, a négy még éppen fiatalkorú, a két már éppen nagykorú fiúk őszinte beismerő vallomásukban megbánták, amit tettek a kárt is hajlandók megtéríteni. Ellenük dolog elleni erőszakkal elkövetett kisebb értékű lopás miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Az alapos adatgyűjtése és a bűnügyi technikus eredményes nyombiztosítása alapján kerültek látókörbe a fiatalemberek. Kihallgatásuk során derült fény arra, hogy ki, melyik bűncselekményben vett részt.


Hírek Balatonalmádiból

Pénteken reggel jelezte a tulajdonos telefonon, hogy a balatonaligai Liget Sörözőbe ismeretlen személy ajtóbefeszítés módszerével behatolt, és onnan cigarettát, alkoholt, kávét, csokoládét, rágógumit, chipset, öngyújtót és üdítő italokat tulajdonított el.  A helyszínen sikerült nyomokat rögzíteni. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy 97.000 Ft, míg a rongálás helyreállítása legalább 10.000 Ft lesz.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 és 17 éves, Gamásza pusztai (Balatonszabadi) fiatalokat, akik unokatestvérek, még aznap előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjüknél tartott házkutatás során találtak és lefoglaltak a betörésből származó cikkeket. Ezek után töredelmes vallomást tettek, amelyben elismertek egy korábbi balatonvilágosi resti betörést is. Ellenük a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon kisebb értékre elkövetett betöréses lopás miatt indult eljárás.

Vasárnap a hajnalban a balatonkenesei Club Aliga egyik biztonsági őre jelentette be telefonon, hogy egy ismeretlen ittas személy több gépkocsit is megrongált, illetve feldöntött egy parkoló motort. A személyt a biztonsági őrök a helyszín közelében feltartóztatták. A kiérkező járőrök az adatgyűjtés és a környék bejárása során további rongálásokat fedeztek fel. A gépkocsikon lévő sérülések egy része cipőtől származott. Egy Mercedes személygépkocsin a cipő mintázata is jól kivehető volt, amely megegyezett az elfogott és előállított személy által viselt cipő mintázatával. A szemle során megtörtént a lábbeli nyomok biztosítása.

A 33 éves elkövető elmondása szerint előző nap trauma érte, ezzel magyarázta tettét. Ellene garázdaság miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Forrás:Péter Katalin sajtóügyeletes-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 145
Heti: 314
Havi: 3 351
Össz.: 565 354

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »