Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Fatolvajok rendőrkézen

2011. október 3-án, délután bejelentés érkezett az Ajkai Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint Devecser - Székpusztánál az erdőből fát vágtak ki és tulajdonítottak el ismeretlen tettesek.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A helyszínen a bejelentő elmondta, hogy a tósokberéndi erdőrészről hiányzik kb. 50 m3 tölgy és cserfa.

Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy az erdőt Székpuszta felé átszelő úton mozogtak az elkövetők, akik folyamatosan lopták a fát, mivel a hátrahagyott tuskók tanúsága szerint friss és többnapos vágás egyaránt fellelhető volt a területen.

A beszédes nyomok, az egyes helyeken hátrahagyott, és még el nem szállított rönkfák, valamint egy frissen vágott ösvény lényegében a célig vezette a rendőröket, akik hamarosan megtalálták az elkövetők által használt, fahordásra kialakított, forgalmi rendszám nélküli kisteherautót. A jármű felkutatott tulajdonosa néhány célirányos kérdést követően elismerte a falopás tényét és két társát is megnevezte. Fatárolójából pedig 8 m3 elő is került az illegálisan kitermelt mennyiségből. Az ügyben egy 44 éves devecseri, valamint egy 25 és egy 21 éves pusztamiskei lakost hallgattak ki gyanúsítottként az ajkai rendőrök.

 

Kerékpárost ütöttek el Ajkán

2011. október 7-én délben bejelentés érkezett az Ajkai Rendőrkapitányságra, hogy személygépkocsi kerékpárost ütött el, személyi sérülés is történt.

Egy 77 éves ajkai férfi kerékpárjával Ajka belterületén, a Május 1. téren a Pénzes híd irányából, az Ifjúság utca irányába közlekedett. A Móricz Zsigmond utca kereszteződéséhez érve hirtelen, irányjelzés nélkül kezdte meg szándékolt balra kanyarodását. Ennek során egy szemből érkező személygépkocsi elé hajtott, amely elütötte.

Az ütközés következtében a kerékpáros az úttestre esett, és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.  

 

Szerelemféltésből orrcsonttörés

2011. október 9-én egy 31 éves pápai férfi olyan erővel ütötte meg 26 éves élettársa arcát, hogy annak eltörött az orrcsontja.

A pár házibulit tartott, melyre több ismerősüket is meghívták. Az éjszaka folyamán a családfő féltékeny lett egyik vendégükre, ezért tüntetőleg elvonult lefeküdni. Időközben felébredt egyik gyermekük, emiatt a férfi behívta az édesanyát a szobába, majd mikor az benyitott a helyiségbe, egy hatalmas ökölcsapást mért az arcára. Ezt követően távozott otthonról. Az ütés következtében a nő orra erősen vérezni kezdett. A helyszínre érkező rendőrök értesítették a mentőket, akik megállapították, a sértettet orrcsontja eltört, további ellátás céljából pedig kórházba szállították.

A bántalmazó ellen súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

 

Sikeres felderítés közlekedési ügyben

Mindössze 16 óra leforgása alatt sikerült a pápai rendőröknek megtalálni azt a gépkocsivezetőt, aki 2011. október 10-én ütközött egy szemből érkező járművel, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az éjszakai órákban egy Pápa környéki falu utcájában két személygépkocsi haladt el egymás mellett szemből. Ennek során baloldali külső visszapillantó tükreik egymásnak ütköztek, melynek következtében az egyik jármű bal első ablaka is betört. Ennek egy szilánkja belefúródott az autót vezető nő arcába. Sérülései szerencsére nem voltak súlyosak. Mivel a szemből érkező jármű vezetője megállás nélkül hajtott tovább, ezért a sérült megfordult, és követni kezdte a másik autót, de egy idő után szem elől vesztette. Ekkor értesítette a Rendőrséget.

Az éjszakai sötétség miatt a helyszínt elhagyó járműről és annak vezetőjéről szinte semmilyen információ nem állt rendelkezésre, ennek ellenére Derczó Zoltán r. zászlós, a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője 16 órán belül rátalált a bűncselekményt elkövetett járművezetőre. Feltérképezte az érkezési és távozási útvonalát, illetőleg olyan gépkocsi után kutatott, melynek sérült volt a bal külső visszapillantó tükre. Erőfeszítéseit végül siker koronázta és egy a baleset helyszínéhez közeli faluban kollégájával rátalált az okozó járműre. A gépkocsi tulajdonosát elfogták, a Pápai Rendőrkapitányságra előállították, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A sárvári férfi büntetése akár 3 év szabadságvesztés is lehet.

 

Garázda nő a kocsmában

2011. október 8-án az esti órákban a rendőrjárőr megjelent Veszprém, Haszkovó utca egyik italboltjában, mivel onnan bejelentés érkezett, hogy egy személy folyamatosan inzultálja a vendégeket.

Az intézkedő rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a bejelentésben megjelölt nő már ittas állapotban érkezett a kocsmába, az ott tartózkodó vendégeket hangosan szidalmazta, illetőleg beleivott az általuk rendelt italokba is. A személy az igazolására történt felszólításnak nem tett eleget, sőt az intézkedés során egy félliteres pohár tartalmát a pult mögé borította. Mindezek miatt a 26 éves veszprémi asszonyt előállították a kapitányságra, és szabálysértési feljelentést tettek ellene.

 

Eltévedt kirándulók

2011. október 9-én az esti órákban egy 19 éves herendi és egy 21 éves balatonakarattyai lány tett bejelentést a főkapitányság ügyeletére, melynek lényege szerint a balatonfüredi Jókai-kilátóból indultak lefelé a Koloska-völgy irányába, de menetközben letértek az általuk addig követett kék turistajelzésről és már nem tudják, merre járnak. Az ügyeleti szolgálat behatároltatta a két lány mobiltelefonjainak jeleit, mely információk alapján megindult a kutatás. Ebben számos balatonfüredi rendőr mellett egy természetvédelmi őr és egy a túrázásban nagy tapasztalatokkal rendelkező füredi lakos is részt vett. Végül a kutatásba bevont szolgálati gépkocsik megkülönböztető hang és fényjelzéseinek segítségével tudták a fiatal természetjárók helyzetének meghatározását tovább finomítani, akik a folyamatosan fenntartott telefonkapcsolat révén közölték, hogy milyen irányból és milyen távolságból észlelik az egyes járművek jelzéseit. Végül alig több mint egy óra elteltével a lányok épségben megkerültek.


Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 258
Tegnapi: 226
Heti: 1 082
Havi: 2 556
Össz.: 559 892

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szado mazo képe - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »