Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Elfogták a csalót a veszprémi rendőrök – sértettek jelentkezését várják

 

Hétfőn reggel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Beavatkozó Alosztály „kommandósai” Lovason elfogták azt a 41 éves férfit, aki csalás miatt bujkált a hatóságok elöl.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított Szabó Zoltánként bemutatkozva több magánszemélyt, illetőleg gazdasági társaságot károsított meg. Módszere főként az volt, hogy burkolási, festési munkát vállalt, melyre előleget vett fel, aztán a munkát vagy egyáltalán nem végezte el, vagy csak részben, ugyanígy a felhasználásra kerülő anyagoknak is csak egy részét vásárolta meg, a többivel, továbbá az átvett pénzzel nem számolt el. Egy másik alkalommal kapcsolatára hivatkozva Veszprémben egy kft-től 160.000.- forint értékű vésőgépet kölcsönzött ki, melyet „elfelejtett”visszavinni.

2010. őszén egy veszprémi festéküzletben különböző személyek nevére vásárolt, a szállítólevelet Szabó Zoltánként írta alá, majd a vételárat nem fizette meg, így összesen 349.000.- forint kárt okozott.

A Veszprémi Rendőrkapitányságon indult nyomozás során megállapították az elkövető valódi kilétét (M.G.), valamint tartózkodási helyét, ezt követően került sor az elfogására. Üzletszerűen, folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette miatt folyik az ügyben eljárás. A gyanúsított kihallgatása megtörtént, ennek során elismerte a terhére rótt bűncselekményeket.

Feltételezhető, hogy a Szabó Zoltán nevet használó férfi hasonló módszerrel olyan személyeket is megkárosított, akik eddig még nem tettek ellene feljelentést. Az eljáró nyomozók várják mindazok jelentkezését, akik a képen látható személy által elkövetett bűncselekmények sértettjévé váltak. A Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán személyesen, telefonon a +36 (88) 428-022-es telefonszám 12-74-es mellékén, vagy az ingyenesen hívható 107-es 112-es telefonszámokon lehet az üggyel kapcsolatban bejelentést tenni.

csalo.jpg

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 153
Tegnapi: 290
Heti: 443
Havi: 4 260
Össz.: 551 010

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI- Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »